Пјевајући у част преминулог оца довели Српчане до суза
3. фебруара, 2019.
Српчани међу најбољим спортистима на Данима зиме на Kозари
4. фебруара, 2019.

У порасту водостај Саве код Српца, Врбас постепено опада

Због наглог топљења снијега, водостаји ријека у Републици Српској у последња 24 часа у наглом су порасту, што се одразило и на водостај Врбаса и Саве.

Тако је дошло и до пораста водостаја Врбаса који се још увијек креће у нормалним границама у нашој општини и не представља већу опасност по становништво и материјална добра.

На мјерном мјесту Делибашино село код Бањалуке синоћ у 23 часа ниво Врбаса је износио 397 центиметара а јутрос у 8 часова је пао на 373 центиметра и налази се још увијек три центиметра изнад ванредне коте одбране од поплава.

Очекује се да ће водостај Врбаса постепено опадати у току дана и да неће озбиљније угрозити србачку општину, али је зато у порасту ниво Саве која је за посљедња 24 часа нарасла за један и по метар. Јутрос у 9 часова њен водостај код Српца је износио 601 центиметар и тренутно је у порасту од шест до осам центиметара по једном сату.

Општински штаб цивилне заштите Србац је у приправности јер се у наредна 24 часа очекује стални раст нивоа Саве па се становништво у приобалном подручју позива на максималан опрез.

Редовне мјере одбране од поплава у србачкој општини проглашавају се када Сава достигне ниво од 860 центиметара док се ванредне мјере одбране од поплава уводе на 940 центиметара.

Comments are closed.