До 30. новембра грађани могу примити прву и бустер дозу Спутњик В вакцине
11. новембра, 2021.
Расписан jавни позив за подршку запошљавања дјеце погинулих бораца
11. новембра, 2021.

У плану реконструкција Дома културе и фестивал омладинских позоришта

Двадесет и први Фестивал омладинских позоришта Републике Српске биће одржан у октобру сљедеће године у Српцу, изјавио је директор Центра за културу и спорт Србац, Радован Митраковић.

Он додаје да се фестивал одржава у организацији Асоцијацијe омладинских позоришта Републике Српске, а под покровитељством Министарства просвјете и културе РС.

Kонцепт фестивала је такав да сваке године други град буде домаћин а након његовог завршетка, у мјесту гдје је одржан, уложе се материјална средства у објекте културе или се оснажи једна позоришна група да настави самосталан рад.

„Вриједност овог пројекта је 50 хиљада KМ и сва средства ће бити уложена у комплетну санацију Дома културе. Планирамо да обезбиједимо потпуно ново озвучење, микрофоне и миксете за рад, затим да ремонтујемо бину, урадимо нову носиву рампу на коју би се поставило осам позоришних и четири концертна свјетла. Планирана је и изградња контролне собе са свим електро и управљачким инсталацијама. Реализација ових радова требало би да почне до краја ове године тако би да би већ на прољеће сала Дома културе била спремна за употребу”, рекао је Митраковић.

Фестивал омладинских позоришта РС, у зависности од броја учесника, трајаће три или четири дана.

“Дневно би требало да се одиграју по три представе. Традиција овог фестивала је да је улаз за све посјетиоце бесплатан”, истакао је Митраковић.

Comments are closed.