Центар за културу и спорт обуставља активности до 30. марта
12. марта, 2020.
Обавјештење и Одлука о радном времену
12. марта, 2020.

У општини Србац за сада стабилна хигијенско-епидемиолошка ситуација

Хигијенско-епидемиолошка ситуација на подручју општине Србац је под контролом и до сада није регистрован ни један случај заразе вирусом корона, саопштено је од стране хигијенско-епидемиолошке службе Дома здравља Србац и здравственог инспектора Општинске управе Србац, Мире Шауле.

Шаула каже да се у кућној изолацији налазе два наша суграђанина који су имали контакт са једним лицем које се вратило из Италије.

„Они су прихватили изолацију која је почела прије десетак дана и уколико у наредна три до четири дана не дође до појаве симптома болести, моћи ће изаћи из изолације“, рекла је Шаула.

Она је подсјетила на обавезу грађана који су путовали у земље које су масовније захваћене вирусом корона да се јаве свом породичном љекару, а по потреби и Институту за јавно здравство РС на телефон број 0800-50-555 гдје ће добити потребне инструкције.

И даље важи правило да грађани избјегавају боравак у затвореном простору гдје се одржавају већи скупови, а савјетује се да се крећу на отвореном, уз најављене стандардне превентивне хигијенске мјере, као што су често прање руку, кориштење марамица, провјетравање радног и животног простора и дезинфекција просторија.

Након што је престао рад основних и средњих школа, Центар за културу и спорт је такође обуставио активности до 30. марта. Исто је урадило и удружење Извор и спортске организације.

До данас у 15 часова у цијелом свијету је укупно обољело 129.775 људи од корона вируса, од чега је преминуло њих 4.751 или шест одсто а опоравило се 68.672 људи или 94 одсто. У Републици Српској је тренутно осморо обољелих, од чега шесторо у Бањалуци и двоје у Челинцу, а забиљежена су и три случаја у Федерацији БиХ, односно у Зеници.

308 особа које су допутовале из иностранства су под надзором, надзор је завршен код 114 особа, док је издато 87 рјешења за изолацију.

Comments are closed.