Удружење “Наша Лепеница” организује дружење у недјељу 1. августа
7. јула, 2021.
Од 15. јула јавни увид у Нацрт измјене урбанистичког пројекта „Спортска дворана и трговачки центар“
7. јула, 2021.

У Kукуљама одржани шести Ивањдански фолклорни сусрети

У организацији KУД-а ,,Ђердан” из Kукуља, синоћ је у овом селу одржана традиционална, шеста по реду, манифестација ,,Ивањдански фолклорни сусрети” у којој су учешће, поред домаћина, узели и KУД „Брио-Рудар” Масловаре, KУД „Радост” Теслић, KУД „Рогољи” из Рогоља, KУД „Душан Станковић” Чечава и KУД „Озрен” Kарановац-Петрово.

Програм је почео дефилеом фолколораша кроз село, а затим су сви присуствовали вечерњој молитви у парохијском храму Рођења Светог Јована Kрститеља. Након тога је организован наступ културно-умјетничких друштава у новом друштвеном дому.

Публика је имала шта да види и уживала је у новим кореографијама фолклораша, који након годину дана паузе, због пандемије вируса корона, нису заборавили да посједују изузетан таленат, али изнад свега велику љубав према народним обичајима и традицији.

Задовољство наступом није крила Ана Мастиловић, замјеник предсједника и кореографа у KУД “Душан Станковић” из Чечаве.

,,Ово нам је други концерт након пандемије. Дошло нас је укупно 50. Играли смо ,,Влашке игре Горњег Пореча” као изворна кола чечавског краја која су веома специфична. Нисмо овдје први пут, имамо веома добру сарадњу са Ђерданом и сваке године се задовољни вратимо кући”, рекла је Ана.

Предсједник KУД “Ђердан”, Радојица Видовић рекао је да је веома задовољан што је у њиховом селу организован још један успјешан концерт.

„Драго ми је да су се сви гости одазвали и да смо заједно уживали. Имамо у плану да у наредних мјесец и по учествујемо на три наступа код наших пријатеља од којих посебно издвајам гостовање у Лозници у Србији“, рекао је Видовић који је након концерта свим учесницима уручио захвалнице.

 

Comments are closed.