Допуна саопштења о могућности ограниченог рада на дан државног празника 3. маја
29. априла, 2021.
Подијељено 50 прехрамбених пакета за борачке категорије
29. априла, 2021.

У Извору организована радионица украшавања васкршњих јаја

Чланови Удружења родитеља и дјеце са посебним потребама ”Извор” организовали су радионицу фарбања и украшавања васкршњих јаја.

Ове године због поштовања епидемиолошких мјера, узрокованих вирусом корона, у украшавању јаја, осим најмлађих чланова Извора, учествовали су само родитељи и стручни кадар, дефектолози и психолог.

Предсједница удружења Мира Татић рекла је да су првобитно планирали да, као и сваке године, направе приредбу или веће дружење, али их је у томе спријечила пандемија вируса корона, па су ове године скромније обиљежили надолазеће празнике са жељом да дјеци укажу на значај Васкрса.

„Фарбали смо и украшавали јаја, а дјеци смо припремили и симболичне поклоне како би се обрадовали пред највећи хришћански празник“, рекла је Татић.

Она је додала да су ове године, захваљујући донацијама, посадили 120 разних врста украсног сезонског цвијећа у дворишту и промијенили земљу у саксијама.

„Захваљујем бројним донаторима а посебно Општинској управи која нам редовно пружа финансијску подршку из буџета, као и Влади Републике Српске која нам је одобрила донацију посредством Савеза „МЕНЕРАЛИ“, тако да нам све то много значи“, рекла је Татић.

На радионици је био и једанаестогодишњи дјечак Ђорђе Владетић који је рекао да у празничном духу са друговима фарба јаја и притом користи свјетле јарке боје како би била што веселија.

„Васкрс је један од најзначајнијих празника коме се сви радујемо. У мојој породици сестра и ја украшавамо јаја на разне начине. Свима честитам празник и желим да остану здрави“, рекао је Ђорђе.

Украшена јаја удружење Извор ће поклонити србачким свештеницима како би их подијелили у православном храму Васкрсења Господњег након васкршње литургије.

 

Comments are closed.