Почеле пријаве екипа за 16. Гастро фест у Бардачи 5. септембра
23. августа, 2021.
Позив за дјецу, младе и одрасле за упис у активности удружења „Ц.Е.З.А.Р.“
24. августа, 2021.

У Гламочанима одржано Отворено првенство у прескакању препона

У организацији Kоњичког клуба „Ипсилон“ из Српца, на теренима у Гламочанима протеклог викенда одржано је Отворено првенство у прескакању препона „Србац 2021.“

Учешће је узело пет клубова, два из Федерације БиХ и три из Републике Српске, и то: Kоњички клуб „Плаво око“ из Високог, „Фондација Мира и пријатељства“ из Сарајева, „Енергија живота“ и „Kентаур“ из Бањалуке и домаћин Kоњички клуб „Ипсилон“ Србац.

Наступило је 15 такмичара на десет грла. У категорији „Каприоли тест“ учествовало је 10 најмлађих такмичара. У категорији прескакања препона од 50 цм са 7 препрека наступило је њих седам а побједник је била Мануела Станишић из екипе „Фондација мира и пријатељства“ из Сарајева.

Побједник у категорији прескакања препрека од 70 и 90 цм, са осам препрека је домаћи такмичар Ђорђе Угрен који је без грешке одрадио обје утакмице. У ове двије дисциплине укупно је било пет такмичара.

Главни судија био је Стипан Гршић, национални судија коњичког спорта из Србије, а ветеринар задужен за здравље коња Александар Нинковић.

Предсједник Kоњичког клуба „Ипсилон“, Бојан Угрен, захвалио се свима који су помогли одржавање овог такмичења и изразио наду да ће се већ сљедеће године створити бољи услови, како за смјештај коња, тако и такмичара, како би могли позвати већи број клубова не само из БиХ већ и из Србије.

 

Comments are closed.