Провјера пријава за гласање
19. септембра, 2020.
Народна библиотека Србац вас позива на промоцију “Библиографија Завичајне збирке”
21. септембра, 2020.

У дане викенда у општини Србац, новозаражена 4 лица вирусом корона

Према информацији Хигијенско-епидемиолошке службе Дома здравља Србац , у општини Србац у дане викенда, вирусом корона заражена су 4 лица.
Ради се о двије мушке особе старије и средње животне доби, једној женској особи средње животне доби и једном ученику који похађа Подручну основну школу у Кукуљама. Ученик је изолован и његова породица, а у изолацији је и одјељење од 12 ученика школе, и за сада нико нема израженије тегобе.
Мушка и женска особа средње животне доби се од суботе навече налазе на болничком лијечењу у Општој болници Градишка, а преостала два пацијента позитивна на вирус корона налазе се у кућној изолацији.
Хигијенско епидемиолошка служба Дона здравља Србац ради на утврђивању контаката и њиховој епидемиолошкој обради. Од почетка пандемије у општини Србац је потврђено 125 случајева вируса корона, а тренутно је активно 8 позитивних и 18 њихових контаката који су под надзором.
У протекла 24 часа у Републици Српској вирус корона потврђен је код 35 особа од 357 тестираних лабораторијских узорака, саопштено је из Института за јавно здравство Републике Српске.
Ријеч је о 17 мушких и 18 женских особа, од којих је седам млађе, 21 средње и седам особа старије животне доби.
Према мјесту пребивалишта, седам особа је из Бањалуке, по четири из Бијељине и Челинца, по три из Зворника, Теслића и Сокоца, по двије из Кнежева, Пала и Угљевика и по једна из Источног Старог Града, Лакташа, Модриче, Мркоњић Града и Прњавора.
До сада је у Републици Српској потврђен 8.771 случај вируса корона, а преминуле су укупно 292 особе код којих је потврђен тест на нови вирус корона.
Од вируса корона до сада се опоравило 5.681 особа, а тестирано је 75.158.
Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 185, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 59, а у општим болницама 126.

Comments are closed.