Помоћ за осам ратних војних инвалида из Српца
6. јула, 2020.
Kаратисти Борца из Српца у онлајн такмичењу са спортистима из цијелог свијета
6. јула, 2020.

У августу наставак лова на срндаћа, обавеза ловаца да уплате накнаде

Други дио лова на срндаћа у србачкој општини, који се наставља након сезоне парења, почиње 23. августа и одвијаће се од свитања до 10 сати ујутру, а уколико се не одстријели потребан број грла, лов ће се наставити 30. августа у истом периоду.

Ово је један од закључака Управног одбора Ловачког удружења “Срна” из Српца који је протеклог викенда одржао прву сједницу у новом сазиву.

На сједници је поднесена информација о извршеном првом дијелу лова на срндаћа током кога је одстријељено 30 грла, што је двије трећине од плана. Радило се углавном о болесним грлима, као и грлима слабијег тјелесног развоја, а до краја сезоне лова остало је да се одстријели још 17 срндаћа.

Управни одбор је размотрио и уплате чланарине за ловну 2020/21. годину и преглед уплата накнаде за лов срндаћа, а констатована је добра наплата. Од предсједника ловачких секција затражено је да своје чланове анимирају да до 01.08.2020 године изврше уплату накнаде за ловне карте и лов ситне дивљачи у износу од 20 KМ и да они који су заинтересовани за лов дивље свиње уплате накнаду у износу од 60 KМ до 01.09.2020 године.

Предсједник Kомисије за ловно срељаштво, Милутин Kојић, упознао је чланове Управног одбора са предузетим активностима око одржавања “Петровданског купа” у гађању глинених голубова који је планиран 19. јула на писти за пољопривредну авијацију у Повеличу.

Обавеза свих секција је да њихови чланови учествују у овом рекреативном такмичењу, а пријаве се подносе до 10.7.2020. године.

На сједници је разматрана и информација о одржаним изборима у ловачком удружењу који су завршили одржавањем изборно-извјештајне скупштине 31. маја ове године. Том приликом је дата подршка предсједнику удружења Горану Савановићу да предводи србачке ловце и у наредне четири године. За предсједника скупштине удружења поново је изабран Горан Татић а за потпредсједника Милован Ћетојевић.

Comments are closed.