Бесповратна средства за ублажавање посљедица ЦОВИД-19 на пољопривредно-прехрамбени сектор
21. маја, 2020.
Парламент Српске усвојио Одлуку о укидању ванредног стања
21. маја, 2020.

Тринаести случај корона вируса у Српцу, заражена жена средње животне доби

У протекла 24 часа на подручју србачке општине регистрован је тринаести случај корона вируса а ради се о женској особи која је запослена у Дјечијем вртићу „Наша радост“ у Српцу.

Након тестирања свих радника вртића, које је обављено претходних дана, утврђено је да су сви налази негативни, осим у једном случају, због чега је особље заједно са васпитаницима упућено кућама а вртић затворен до даљег.

Хигијенско-епидемиолошка служба Дома здравља Србац данас је поново узела узорак за тестирање позитивне особе, која тренутно нема никаквих здравствених тегоба, а резултати се очекују у току дана.

Сазнаје се да се код обољеле раднице не може утврдити јасна епидемиолошка веза са ранијим случајевима. Тренутно се евидентирају особе које су са њом биле у контакту, а даља поступања ће зависити у складу са поновљеним резултатима теста.

Из хигијенско-епидемиолошке службе Дома здравља позивају родитеље дјеце која су боравила у вртићу претходне двије седмице да се за све информације обрате овој служби на број телефона: 065 697 687.

Србачки вртић почео је са радом 4. маја уз поштовање свих хигијенских прописа и претходну дезинфекцију просторија, посуђа, играчака и других предмета. Свим радницима установе и малишанима је на улазу мјерена температура бесконтактним топломјером, баш као и родитељима који су долазили по малишане у ову установу.

У тренутку затварања вртића ову установу је похађало око 40 малишана.

Од 13 регистрованих случајева на подручју србачке општине, до сада се опоравило пет особа док је преминуло двоје лица која су боловала од разних хроничних обољења а која су била позитивна на корона вирус. Петоро лица из Српца која су раније заражена овим вирусом и даље се налазе у изолацији у Студентском центру „Никола Тесла“ у Бањалуци, а једно од њих је на поновљеном тестирању било негативно, због чега ће у току дана бити пуштено кући. 

Закључно са данашњим даном у цијелој Републици Српској је евидентирано 1320 случајева, од чега се опоравило 658 особа, док је преминуло 97 особа са позитивним тестом на вирус корона.

Comments are closed.