Министри Сребренка Голић и Зора Видовић у посјети подручној школи у Kукуљама
4. новембра, 2020.
За обнову средњошколског центра и школе у Кукуљама издвојено 1.3 милиона KМ
4. новембра, 2020.

Три нова случаја вируса корона у Српцу

У посљедња 24 часа на подручју србачке општине евидентирана су још три случаја вируса корона, саопштено је из Института за јавно здравство Републике Српске.

Из Универзитетско-клиничког центра РС потврђено је Дому здравља у Српцу да је у њихову установу смјештен мушкарац старије животне доби који је позитиван на нови вирус, док се у преостала два случаја ради о особама које су тестиране у другим болничким установама и за које још нису стигли прецизни подаци србачком Дому здравља.

Закључно са данашњим даном, укупно је 80 лица активно позитивно на нови вирус корона у Српцу а од почетка пандемије регистровано је 311 случајева. Тренутно се 199 лица налази у кућној изолацији а до сада је укупно издато 1490 оваквих рјешења од стране општинске инспекције.

До данашњег дана, преминуло је осам лица из Српца која су била позитивна на вирус корона а уз то су имали и низ придружених обољења.

У Републици Српској је у протекла 24 часа евидентирано 500 новозаражених од 1034 лабораторијска узорка.

Према мјесту пребивалишта, 218 особа је из Бањалуке, 78 из Бијељине, 33 из Зворника, 22 из Фоче, 18 из Лопара, 17 из Гацка, 14 из Kнежева, по 12 из Вишеграда и Угљевика, 10 из Добоја, девет из Лакташа, осам из Kозарске Дубице, пет из Градишке, по четири из Источне Илиџе, Источног Новог Сарајева и Теслића, по три из Новог Горажда, Рогатице и Српца, по двије из Дервенте, Приједора, Рибника, Сокоца, Чајнича и Шековића и по једна из Васенице,Kотор Вароша, Kрупе на Уни, Мркоњић Града, Новог Града, Пала, Петрова, Прњавора, Станара, Требиња и Челинца.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је 23 смртна случаја код којих је потврђено присуство новог вируса корона. Ради се о 14 мушкараца и девет жена средње и старије животне доби из Бањалуке (девет особа), Лакташа (двије особе), Зворника (двије особе), Теслића (двије особе), Новог Горажда, Бијељине, Петрова, Милића, Градишке, Kозарске Дубице, Сокоца и Источног Новог Сарајева.

До сада је у Републици Српској потврђено 19.897 случајева вируса корона, а преминуло је укупно 469 особа код којих је потврђен тест на нови вирус корона.

Из Општинског штаба још једном апелују грађанима да досљедно поштују све превентивне мјере како би се смањило ширење заразе и на тај начин сачувало здравље становништва.

Comments are closed.