Прикупљено 5053 КМ за Мињу Матић на другом хуманитарном базару у Српцу
7. децембра, 2020.
Пројекат квалитетнијег управљања отпадом за невладине организације и мјесне заједнице
8. децембра, 2020.

Три нова случаја вируса корона у Српцу

У посљедња 24 часа на подручју србачке општине регистрована су три нова случаја вируса корона.

Од тога је двоје лица тестирано у Дому здравља у Српцу а ради се о мушкарцима старије животне доби који имају блаже симптоме и налазе се у кућној изолацији. Подаци о трећем новозараженом лицу тренутно нису доступни србачком Дому здравља јер је тестирање рађено у једној од болничких установа у окружењу.

Закључно са данашњим даном, на подручју србачке општине је тренутно 85 лица у кућној изолацији од чега је 28 активно заражено вирусом корона. Од почетка пандемије новим вирусом је заражено 425 лица из Српца од чега се опоравило 381 а преминуло је 16 особа.

Штаб за ванредне ситуације општине Србац позива и даље на поштовање свих прописаних мјера у складу са важећим наредбама како не би дошло до погоршања епидемиолошке ситуације.

На територији Републике Српске у протекла 24 часа вирус корона потврђен је код 322 особе а тестирано је 979 лабораторијских узорака.

Ради се о 162 мушке и 160 женских особа, од којих је 40 млађе, 187 средње и 95 особа старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта, 79 особа је из Бањалуке, 54 из Бијељине, 27 из Зворника, 16 из Приједора, 15 из Добоја, 12 из Мркоњић Града, 11 из Лакташа, девет особа из Кнежева, осам из Братунца, седам из Гацка, по шест из Рибника и Фоче, по пет особа из Градишке, Козарске Дубице, Прњавора и Шамца, четири из Котор Вароша, по три из Берковића, Источног Новог Сарајева, Лопара, Новог Горажда, Пала, Српца, Теслића и Шипова, по двије из Вишеграда, Власенице, Источне Илиџе, Осмака, Рудог, Станара, Угљевика, Чајнича и Челинца и по једна особа је из Брода, Дервенте, Новог Града, Оштре Луке, Пелагићева и Шековића.

Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је 28 смртних случајева код којих је потврђено присуство новог вируса корона. Ради се о 19 мушких и девет женских особа старије и средње животне доби од којих је пет особа из Бањалуке, три из Теслића, по двије из Бијељине, Зворника, Прњавора и по једна особа из Градишке, Козарске Дубице, Чајнича, Братунца, Билеће, Лакташа, Котор Вароши, Челинца, Невесиња, Мркоњић Града, Брода, Модриче, Шамца и Добоја.

До сада је у Републици Српској потврђено 32.176 случајева вируса корона, а преминуло је укупно 1.240 особа код којих је потврђен тест на нови вирус корона.

 

Comments are closed.