Малишани вртића се упознали са благодетима јесени
27. новембра, 2020.
Одали почаст погинулим борцима из Ножичког и Старог Мартинца
28. новембра, 2020.

Три нова случаја вируса корона у Српцу

У последња 24 часа на подручју србачке општине евидентирана су три нова случаја вируса корона, а ради се о двије мушке особе старије и једној жени средње животне доби.

Оба мушкарца се налазе на болничком лијечењу док је жена која је показала блаже симптоме ове болести смјештена у кућну изолацију.

На територији Републике Српске нови вирус корона је у протекла 24 часа потврђен код 369 особа а тестирана су 992 лабораторијска узорка.

Ради се о 199 мушких и 170 женских особа, од којих је 60 млађе, 196 средње и 113 особа старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта, 76 особа је из Бањалуке, 50 из Бијељине 19 из Требиња, 17 из Зворника, 15 из Приједора, по 13 из Добоја, Источног Новог Сарајева и Прњавора, 11 из Kнежева, по девет из Вишеграда, Теслића, и Угљевика, по седам из Источне Илиџе, Kозарске Дубице и Лакташа, по шест из Берковића, Пала и Рогатице, по пет из Билеће, Рибника, Сокоца, и Фоче, по четири из Модриче, Мркоњић Града, Невесиња и Шамца, по три из Братунца, Гацка, Kотор Вароша, Лопара, Српца и Сребренице и по једна Градишке, Милића, Новог Града, Новог Горажда, Осмака, Петровца, Петрова, Рудог, Станара и Челинца.

Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је 18 смртних случајева.

Ради се о 12 мушких и шест женских особа старије животне доби од којих су двије особе из Добоја и по једна из Градишке, Приједора, Новог Града, Бијељине, Угљевика, Зворника, Шековића, Бањалуке, Мркоњић Града, Kнежева, Прњавора, Требиња, Гацка, Билеће, Модриче и Шамца.

До сада је у Републици Српској потврђено 29.735 случајева вируса корона, а преминуло је укупно 1005 особа код којих је потврђен тест на нови вирус корона.

Будући да је епидемиолошка ситуација и даље неповољна, Општински штаб за ванредне ситуације апелује грађанима да до даљег поштују све прописане мјере, које су одлуком Републичког штаба јуче продужене до 21. децембра и да одговорним понашањем допринесу смањењу броја заражених и умрлих. 

 

Comments are closed.