Асфалтиран локални пут од Гламочана до Бардаче
19. новембра, 2020.
На прољеће пластеници за још 30 домаћинстава из Српца
20. новембра, 2020.

Три нова случаја вируса корона у Српцу

У посљедња 24 часа на подручју србачке општине регистрована су још три случаја вируса корона, саопштено је из хигијенско-епидемиолошке службе Дома здравља Србац.

Ради се двије мушке особе средње животне доби и једној старијој женској особи који имају блаже симптоме и налазе се у кућној изолацији.

Закључно са данашњим даном, на територији србачке општине је 80 лица у кућној изолацији од чега је 26 активно позитивних на вирус корона. До сада је укупно регистровано 366 случајева новог вируса у Српцу од чега је оздравило 330 а преминуло 10 особа.

Општински штаб за ванредне ситуације апелује грађанима да и даље поштују све епидемиолошке мјере и придржавају се упута надлежних институција.

У протекла 24 часа у Републици Српској је вирус корона потврђен код 374 особе а извршено је тестирање 984 лабораторијска узорка. 

Ради се о 192 мушких и 182 женских особа, од којих је 40 млађе, 235 средње и 99 особа старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта 73 особе су из Бањалуке, 46 из Бијељине, 32 из Требиња, 28 из Зворника, 18 из Добоја, по 13 особа је из Вишеграда и Лопара, 11 из Козарске Дубице, 10 из Модриче, по девет из Билеће, Лакташа и Приједора, по осам особа је из Котор Вароша и Шековића, по седам из Кнежева, Угљевика и Фоче, по шест из Градишке, Рогатице и Теслића, пет из Шамца, по четири из Дервенте и Прњавора, по три су из Источне Илиџе, Источног Новог Сарајева, Милића, Пала и Српца, по двије из Берковића, Власенице, Лјубиња, Мркоњић Града, Новог Града и Сокоца и по једна особа је из Гацка, Калиновика, Новог Горажда, Рибника, Рудог, Сребренице, Челинца и Шипова.

Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је 25 смртних случајева код којих је потврђено присуство вируса корона.

Ради се о 12 женских и 16 мушких особа, средње и старије животне доби, од којих је шест из Бањалуке, по три из Бијељине и Прњавора, по двије из Градишке и Пала, и по једна особа из Власенице, Приједора, Милића, Добоја, Модриче, Гацка, Источне Илиџе, Невесиња и Источног Новог Сарајева.

До сада је у Републици Српској потврђено 26.941 случајева вируса корона, а преминуле су укупно 827 особе код којих је потврђен тест на нови вирус корона.

Comments are closed.