Млади Kрајишник испунио циљ, окончали јесењу сезону у средини табеле
14. новембра, 2020.
Брига о кућним љубимцима животни позив Митре Драгојевић из Српца
16. новембра, 2020.

Три нова случаја вируса корона у Српцу

У протекла 24 часа на подручју србачке општине регистрована су још три случаја вируса корона, саопштено је из Института за јавно здравство Републике Српске.

За двоје позитивних лица подаци су стигли из хигијенско-епидемиолошке службе Дома здравља Србац, а ради се о два мушкарца средње животне доби, од којих је један на лијечењу у Универзитетско-клиничком центру у Бањалуци, а други се налази у кућној изолацији са блажим симптомима болести.

Треће лице тестирано је у једној од болничких установа у окружењу и још увијек нису стигли подаци о идентитету ове особе Дому здравља у Српцу.

У Републици Српској је у посљедња 24 часа евидентиран 191 нови случај вируса корона а тестирана су 822 лабораторијска узорка.

Према мјесту пребивалишта, 67 особа је из Бањалуке, 25 из Бијељине, по 14 из Приједора и Прњавора, 13 из Градишке, 11 из Пала, седам из Лакташа, по шест из Источне Илиџе и Мркоњић Града, по пет из Источног Новог Сарајева, Козарске Дубице и Новог Града, по три из Српца и Челинца, двије из Рибника и по једна особе из Фоче, Вишеграда, Петровца, Требиња и Шипова.

Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је 16 смртних случајева код којих је потврђено присуство новог вируса корона. Ради се о двије женске и 14 мушких особа средње и старије животне доби из Бања Луке и Бијељине (по четири особе), Источног Новог Сарајева и Приједора (по двије особе) Котор Вароша, Требиња, Теслића и Дервенте.

До сада је у Републици Српској потврђено 25.160 случаја вируса корона, а преминуло је укупно 707 особа код којих је потврђен тест на нови вирус корона.

Општински штаб за ванредне ситуације апелује грађанима да обавезно носе заштитне маске у затвореном простору, као и на отвореном, те да се придржавају прописане физичке дистанце, редовно врше личну хигијену и примјењују друге прописане мјере.

Посебно се скреће пажња грађанима да буду савјесни и одговорни током данашњег изборног процеса, како не би дошло до повећања броја заражених.

 

Comments are closed.