Бесплатан превоз из Српца на хуманитарни базар у Бањалуку
9. децембра, 2020.
Настављена реконструкција путева и улица у Српцу, Влада РС издвојила 200 хиљада KМ
9. децембра, 2020.

Три нова случаја вируса корона, једно лице преминуло

У посљедња 24 часа на подручју србачке општине регистрована су три нова случаја вируса корона, а ради се о двије млађе мушке и једној млађој женској особи који имају блаже симптоме и налазе се у кућној изолацији.

Институту за јавно здравство Републике Српске пријављен је и један смртни случај лица са подручја србачке општине који се догодио у посљедњих неколико дана, а ради се о мушкарцу старости 39 година који је био позитиван на вирус корона.

Закључно са данашњим даном, на подручју србачке општине у кућној изолацији се налазе 92 лица од чега је 29 активно позитивно на вирус корона. До сада су 432 особе из Српца заражене новим вирусом од почетка пандемије, од чега се опоравило 387 лица а преминуло 16.

Општински штаб за ванредне ситуације скреће пажњу грађанима да је поново све већи број младих људи који оболијевају од вируса корона, међу којима је нажалост било и смртних случајева, због чега је нужно поштовање прописаних епидемиолошких мјера како би се смањио број животно угрожених лица.

На територији Републике Српске у посљедња 24 часа евидентирано је 370 нових случајева вируса корона а тестирано је 1000 лабораторијских узорака.

Ради се о 183 мушких и 187 женских особа, од којих је 48 млађе, 241 средње и 81 особа старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта, 78 особа је из Бањалуке, 51 из Бијељине, 39 из Требиња, 13 из Зворника, 12 из Приједора, 11 из Теслића, по 10 из Козарске Дубице и Невесиња, по девет из Модриче и Градише, по осам из Љубиња, Мркоњић Града, Прњавора и Шамца, седам из Брода, по шест из Билеће, Дервенте и Добоја, по пет из Лакташа, Лопара и Угљевика, по четири из Братунца, Костајнице, Осмака, Хан Пијеска и Чајнича, по три из Вишеграда, Котор Вароша, Српца, Сребренице и Шековића, по двије из Власенице, Гацка, Источног Новог Сарајева, Калиновика, Рибника и Челница и по једна из Берковића, Језера, Кнежева, Петрова, Рогатице, Рудог, Сокоца, Фоче и Шипова.

Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је 28 смртних случајева код којих је потврђено присуство новог вируса корона.

Ради се о 14 мушких и 14 женских особа старије и средње животне доби (најмлађа особа је мушкарац 39 година) од којих је седам особа из Бањалуке, по три из Козарске Дубице, Добоја и Градишке, по двије из Бијељине и Лакташа и по једна особа из Српца, Новог Града, Костајнице, Дервенте, Теслића, Прњавора, Зворника и Лопара.

До сада је у Републици Српској потврђено 32.546 случајева вируса корона, а преминуло је укупно 1.279 заражених лица.

Comments are closed.