Радници Водовода санирали квар у Ножичком
24. марта, 2020.
Утицај вируса корона на трудноћу, порођај и дојење
24. марта, 2020.

Трговине имају довољне количине робе широке потрошње

Woman shopping at the supermarket

Унија удружења послодаваца Републике Српске након консултација са чланством обавјештава јавност да трговци и дистрибутери имају довољне количине роба широке потрошње и да уредно могу вршити снабдијевање продајних објеката у Републици Српској.

У саопштењу предсједника удружења Саше Тривића обавјештава се јавност да и поред отежаног међународног транспорта прехрамбених и хигијенских артикала, тренутно нема значајнијих негативних ефеката на снабдијевање становништва поготово у сегменту роба широке потрошње.

Имајући у виду генерално стабилну ситуацију у погледу снабдијевања и довољних количина прехрамбених и хигијенских артикала, трговци и дистрибутери моле купце да врше снабдијевање у оквиру стандардних количина довољним за задовољавање седмичних потреба домаћинства како би се избјегло стварање гужви и задржавање људи у маркетима.

Трговци и дистрибутери апелују на купце да поштују наредбе и препоруке локалних и републичких органа везаних за понашање купаца у малопродајним објектима, а прије свега препоруку у вези држања адекватног одстојања од других купаца и продаваца са циљем сузбијања ширења инфекције виросом ЦОВИД-19.

Обавјештава се јавност да нема ограничења у погледу обављања пословне дјелатности за велетрговце осим у дјелу који се односи на поштовање наредби и препорука везаних за понашање купаца у малопродајним објектима са циљем сузбијања ширења инфекције виросом ЦОВИД-19.

Поред наведеног обавјештава се чланство и грађани да се у сарадњи са надлежним органима проводе појачане контроле цијена у трговачким објектима са циљем спречавања злоупотреба ситуације у којој се налази наша заједница.

Трговци и дистрибутери се захваљују грађанима на стрпљењу које исказују током обављања куповине у малопродајним и велепродајним објектима.

Comments are closed.