Још двије особе заражене корона вирусом, укупно 11 случајева у Српцу
8. маја, 2020.
Дозвољено кретање викендом између општина
8. маја, 2020.

Тренажни процес за спортске организације од 18. маја

Министарство породице, омладине и спорта обавијестило је све спортске савезе да ће, поштујући предложене мјере здравствених институција, те Института за јавно здравство Републике Српске, од 18. маја моћи да обављају активности које обухватају тренажни процес.

У сарадњи са Институтом за јавно здравство Републике Српске су израђене обавезне мјере које ће организатори тренинга морати поштовати у смислу реализације тренажних активности, а све с циљем заштите здравља свих учесника у спорту, те успостављања редовних активности спортских организација Републике Српске.

Обавезне мјере, које имају циљ да заштите сваког појединца у смислу смањења ризика од заразе као и ширења болести „COVID-19“ подразумијевају поступак који спортисти морају поштовати приликом доласка на тренинг, за вријеме и послије тренинга, процедуре које морају бити испоштоване приликом припреме спортских објеката и терена као и начин организације тренинга и обавезе које морају задовољити и проводити спортске организације за вријеме извођења тренажног процеса.

Обавезне мјере ће бити достављене свим спортским савезима како би свим актерима у систему спорта остало довољно времена да се припреме за нове услове рада и извођења тренинга. Овом приликом се све спортске организације позивају да буду стрпљиве, те максимално дисциплиноване и одговорне током реализације препорука приликом отпочињања спортских активности, те да наредну седмицу искористе за припрему како би од 18. маја кренули са радом уз поштовање свих прописаних мјера.

Comments are closed.