Обиљежен Дан другог пјешадијског батаљона Србачке лаке бригаде
1. јула, 2019.
Завршен Домино фест у Српцу, награду публике добила представа „Маслинова грана“
2. јула, 2019.

Трећи пјешадијски батаљон Србачке лаке бригаде евоцирао успомене на ратни пут

Протеклог викенда обиљежен је Дан трећег пјешадијског батаљона Србачке лаке бригаде који је на ратни пут кренуо 18. марта 1993. године а окончао га 8. марта 1996. године.

Након полагања цвијећа на централном спомен обиљежју у Српцу, некадашњи припадници овог батаљона окупили су се у друштвеном дому у Kукуљама.

Дружењу су присуствовали представници локалне управе на челу са начелником општине Млађаном Драгосављевићем који је рекао да ће Општина Србац у наредном периоду максимално подржавати оваква дружења и подстаћи његовање традиције ослободилачких ратова.

Међу присутнима је био и начелник штаба Прве србачке лаке пјешадијске бригаде Вићо Kовачевић, који је пренио поздраве команданта бригаде Миодрага Сувајца и апеловао на јединство унутар борачких категорија.

Почаст страдалима на централном спомен обиљежју другу годину заредом одао је и директор Републичког центра за истраживање рата, ратних злочина и тражење несталих лица Милорад Kојић, који је након тога присуствовао и дружењу демобилисаних бораца. Он је у свом обраћању изразио захвалност нашим борцима који су омогућили да данас живимо у Републици Српској у миру и слободи.

Ново дружење заказано је за посљедњу суботу у јуну 2020. године.

 

 

Comments are closed.