Стигли бројни поклони за вишечлану породицу Вечерновић из Ножичког
9. октобра, 2019.
Дјечија недјеља у Извору: Представом и пјесмом развеселили дјецу са посебним потребама
9. октобра, 2019.

Трећи дан Дјечије недјеље: Малишани у улози одборника истицали дјечија права

Обиљежавање Дјечије недјеље у србачкој општини настављено је данас посјетом Радио Српцу двадесетак васпитаника Дјечијег вртића “Наша радост“, предвођених васпитачицама Далиборком Грабовац и Зорицом Балабан, гдје су у пригодној емисији говорили о својим правима и обавезама из Међународне конвенције о правима дјетета.

Гошће у студију Радио Српца данас су такође биле Милица Вујасин и Хелена Јелић, ученице деветог разреда ОШ „Јован Јовановић Змај“ Србац.

Након тога је око 100 малишана вртића, заједно са директорицом Дијаном Миланковић и васпитачицама посјетило нову скупштинску салу гдје су их примили предсједник Скупштине општине Мирко Стојић и секретар Скупштине општине Слађана Шкрбић, који су им објаснили како ради локални парламент.

Предсједник Стојић честитао је Дјечију недељу и упутио савјете да поштују своје родитеље и васпитаче, а малишани су потом као прави парламентарци истицали своја права и тражили од представника локалне управе да им помогну у набавци нових играчака, телевизора, шпорета и слично. Дружење је окончано подјелом слаткиша и сокића за сву дјецу, а приређено је и посебно изненађење за полазницу вртића, Александру Реповић, која је данас напунила шест година и којој су њени другари отпјевали рођенданску пјесмицу.

У склопу обиљежавања ове манифестације, данас је подручну школу у Kукуљама посјетио замјеник начелника општине Драган Микић који је дјеци говорио о раду локалне управе, заједно са одборником из овог села Радојицом Видовићем, а потом је одговарао на питања малишана и саслушао њихова права и обавезе, као и приједлоге би се могао побољшати наставни процес у њиховој школи.

Дјечија недјеља ће бити настављена сутра посјетом петог три одјељења основне школе из Српца сали Скупштине општине Србац, док ће малишани вртића обићи своје другаре из предшколске установе у Градишци.

 

Comments are closed.