Основна школа из Српца почела припреме за упис дјеце у први разред
9. марта, 2020.
Начелник организовао пријем за делегацију из Пољске која је учествовала на Тракторијади
9. марта, 2020.

Трећа србачка Тракторијада једна од најбољих до сада

Трећа србачка Тракторијада, која је протеклог викенда одржана на писти за пољопривредну авијацију у Повеличу, окупила је близу 200 трактора из пет земаља.

Овом догађају је присуствовало скоро двије хиљаде посјетилаца из цијеле бањалучке регије а посебна атракција било је печење бика на ражњу уз бесплатну конзумацију.

На манифестацији су се могли видјети новији трактори али и олдтајмери који су привукли бројне посјетиоце. Највише пажње су изазвала такмичења за које су богат наградни фонд обезбиједиле фирме: „Мане комерц“, “Дрвопрогрес“, “Ћејић петрол“ „Енса БХ“, Пекара Сунце и Општина Србац.

Прво мјесто у навлачењу трактора на писти освојио је Милош Митрић а у такмичењу прецизног паркирања приколице Славко Васиљевић из Градишке. У брзини превртања тракторске гуме најбољи је био Мирко Малбашић.

„Главни циљ манифестације је био окупљање и дружење ратара Српца и шире у чему смо у потпуности успјели“, рекао је предсједник Организационог одбора Горан Малбашић.

Поред тракториста из бањалучке регије у Повелич су стигли и трактористи из Словеније, Хрватске, Србије, Федерације БиХ, па чак и из Пољске.

„По први пут, ова манифестација уврштена је у календар културно-спортских и туристичких манифестација и суфинансира се једним дијелом из буџета општине Србац“, рекао је начелник општине Млађан Драгосављевић који је са сарадницима пратио овај догађај.

 

 

Comments are closed.