Почела Дјечија недјеља, начелник Млађан Драгосављевић уручио кључ града
4. октобра, 2021.
Први дјечији град од 10. до 14. октобра у Српцу
4. октобра, 2021.

Током викенда шест нових случајева вируса корона у Српцу, једно лице преминуло

Од петка 1. до недјеље 3. октобра на подручју србачке општине регистровано је шест нових случајева вируса корона а резултати су добијени брзим антигенским тестирањем, саопштено је из хигијенско-епидемиолошке службе Дома здравља Србац.

Ради се о два мушкарца средње животне доби и једној жени млађе, двије средње и једној старије животне доби. Сви заражени имају блаже симптоме и налазе се у кућној изолацији.

У протекла 24 часа регистрован је и један смртни случај особе из Српца која је била заражена вирусом корона и имала низ придружених обољења, саопштено је из Института за јавно здравство Републике Српске.

У посљедња 24 часа у Републици Српској је извршено тестирање 207 лабораторијских узорака а вирус корона потврђен је код 44 особе. пријављено је чак 27 смртних случајева, од чега 13 мушкараца и 14 жена, средње и старије животне доби.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 746 а на респиратору је 70 особа. Под здравственим надзором тренутно су 8182 особе.

Општински штаб за ванредне ситуације позива грађане да се вакцинишу а то могу учинити у хигијенско-епидемиолошкој служби Дома здравља Србац без претходног заказивања.

Данас од 9 до 10.30 часова на распореду је била друга доза Спутњик В вакцине а од 10.30 до 14 часова прва доза ове вакцине. У уторак и сриједу од 9 до 14 часова је предвиђена вакцинација и ревакцинација Синофарм вакцином, у четвртак у истом периоду Фајзер вакцина а у петак прва доза Спутњик В вакцине.

Comments are closed.