Нова признања за Ђорђа Угрена на коњичком такмичењу у Бањалуци
18. октобра, 2021.
Историјски резултати у јубиларној години довели до свјетског врха
19. октобра, 2021.

Током викенда пет нових случајева вируса корона у Српцу

За протекла три дана на подручју србачке општине регистровано је пет нових случајева вируса корона од чега су четири узорка добијена брзим антигенским тестирањем а један путем PCR теста.

Ради се о пет мушких особа од чега су четворица млађе а један старије животне доби. Сви заражени имају блаже симптоме и налазе се у кућној изолацији.

Закључно са данашњим даном у Српцу је 31 особа активно позитивна на вирус корона а у кућној изолацији је 76 лица.

У протекла 24 часа у Републици Српској је извршено тестирање 225 лаборатријских узорака а вирус корона откривен је код 86 особа. Институту за јавно здравство РС пријављено је 15 смртних случајева.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 614 а на респиратору су 54 особе. Под здравственим надзором је 6938 особа.

Из хигијенско-епидемиолошке службе Дома здравља Србац подсјећају да се и ове седмице врши вакцинација без претходног заказивања.

Данас је на распореду била Спутњик В вакцинација и ревакцинација а сутра од 9 до 12 часова Фајзер ревакцинација (2. доза), док за 1. дозу тренутно нема доступних вакцина у Дому здравља Србац.

У истом термину у сриједу се врши АстраЗенека вакцинација и ревакцинација, у четвртак Синофарм ревакцинација (за вакцинисане 29. и 30.09.2021.) и вакцинација, а у петак Спутњик В вакцинација.

Грађани код којих је од давања друге дозе прошло најмање шест мјесеци, а који желе да се вакцинишу бустер дозом, моћи ће се вакцинисати сваки радни дан од 12 до 14 часова у просторијама Дома здравља Србац.

У овом моменту, трећа доза се може примјењивати код особа које су другу дозу примиле прије 31.03.2021. године.

Kао бустер доза се даје иста вакцина, која је кориштена за прве двије дозе вакцинације.

Kада је у питању вакцина Спутник В, као бустер доза се даје прва компонента Спутњик В вакцине.

Могуће је као бустер дозу примјењивати и различите вакцине. према доступним ограниченим доказима, у оваквом случају се сугерише примјена вакцине другачијег механизма дјеловања.

Препоруку коју вакцину треба дати за бустер дозу треба да донесе надлежни доктор медицине.

Comments are closed.