Шеснаести Гастро фест у Бардачи планиран 5. септембра
9. августа, 2021.
Одали почаст деветорици погинулих бораца из Повелича
9. августа, 2021.

Током викенда осам нових случајева вируса корона у Српцу, укупно 35 позитивних

На подручју србачке општине током протеклог викенда евидентирано је још осам лица која су позитивна на вирус корона а сви случајеви откривени су брзим антигенским тестирањем.

Ради се о пет мушких особа, од којих је један млађе, тројица средње и један старије животне доби и три жене од којих је једна млађе а двије средње животне доби.

Према подацима хигијенско-епидемиолошке службе Дома здравља и Одјељења за инспекцијске послове, тренутно је 35 особа са подручја наше општине активно заражено вирусом корона а укупно се 87 лица налази у кућној изолацији, међу којима је највише оних који су били у контакту са зараженим особама.

До сада је 1086 особа из Српца било позитивно на вирус корона. Опоравило се 1007 а преминула су 44 лица која су имала низ придружених обољења. Из кућне изолације изашло је укупно 3237 лица из Српца.

Општински штаб за ванредне ситуације упозорава грађане да досљедно примјењују епидемиолошке мјере, односно да обавезно носе заштитну опрему у условима који су за то прописани, редовно примјењују личну хигијену и обавезно пријаве надлежном љекару уколико осјете било какве респираторне тегобе.

Према подацима Института за јавно здравство Републике Српске, о узорцима узетим путем PCR теста, током викенда је евидентирана једна особа заражена вирусом корона а од посљедица болести је такође преминула једна особа.

До сада су у Републици Српској потврђена 64.562 случаја вируса корона, а преминуло је укупно 3.810 особа код којих је потврђен тест на овај вирус.

До сада су се опоравиле 57.553 особе, а тестирано је укупно 292.279 олицаа.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 45, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 22, а у осталим болницама 23. На респиратору је једна особа.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 237 особа, а надзор је завршен код 193.725 особа.

Comments are closed.