„Ц.Е.З.А.Р.“ уручио торбе и школски прибор за 120 дјеце
30. августа, 2021.
Српчани присуствовали обиљежавању Дана несталих и погинулих на Озрену
30. августа, 2021.

Током викенда девет нових случајева вируса корона у Српцу

Од петка до недјеље на подручју србачке општине регистровано је девет нових случајева вируса корона а сви резултати добијени су брзим антигенским тестирањем, саопштено је из хигијенско-епидемиолошке службе Дома здравља Србац.

Ради се о четири мушке и пет женских особа, од чега су два мушкарца млађе а два старије животне доби, двије жене млађе и три средње животне доби. Сви заражени имају блаже симптоме и налазе се у кућној изолацији.

У односу на протекле дане смањен је број особа које су активно позитивне на вирус корона. Тренутно их је 42 за разлику од 26. августа када је 51 лице било заражено и 17. августа када су била 63 позитивна лица.

У кућној изолацији су 104 особе, од чега је 62 било у контакту са зараженима. Овај број је значајно мањи у односу на 17. август када су 153 особе биле обухваћене мјерама обавезне изолације.

У Републици Српској нови вирус корона, путем PCR теста, откривен је код још 59 особа а у истом периоду преминула су четири лица. Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 322 а на респиратору је 37 особа. Под здравственим надзором је тренутно 2512 особа.

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.