У сриједу без струје неколико србачких села
16. августа, 2021.
Републички штаб продужио мјере и позвао грађане да се вакцинишу
16. августа, 2021.

Од петка до недјеље 19 нових случајева вируса корона у Српцу

На подручју србачке општине од петка до недјеље регистровано је 19 нових случајева вируса корона, од чега је 17 узорака добијено брзим антигенским тестирањем а два путем PCR теста, саопштено је из хигијенско-епидемиолошке службе Дома здравља Србац.

Ради се о 12 мушких и седам женских особа, од чега су два мушкарца млађе, шест средње а четворица старије животне доби и пет жена млађе и двије средње животне доби. Од тога су резултати тестирања стигли у петак за 12 особа, у суботу за шесторо а у недјељу за једно лице позитивно на вирус корона.

Највећи број заражених има блаже симптоме и налазе се на кућном лијечењу док су два лица која су тестирана PCR тестом, а ради се о мушкарцима средње и старије животне доби, због тежих симптома упућени на болничко лијечење.

Због нагло повећаног броја заражених, Општински штаб за ванредне ситуације још једном упозорава грађане на важност поштовања епидемиолошких мјера и потребу вакцинисања које се може извршити у Дому здравља у Српцу без претходног заказивања, као најбољег вида заштите против новог вируса.

Comments are closed.