Kвалитет домаћег пекмеза и ајвара Удружења жена Србац награђен признањима
8. новембра, 2021.
Шаховски клуб Србац освојио Kуп Републике Српске
8. новембра, 2021.

Током викенда 16 нових случајева вируса корона у Српцу

Од петка 6. до недјеље 8. новембра на подручју србачке општине регистровано је 16 нових случајева вируса корона а сви резултати добијени су брзим антигенским тестирањем.

Ради се о четири мушке и 12 женских особа од чега је један мушкарац млађе, два средње и један старије животне доби, три жене млађе, пет средње и четири старије животне доби.

Закључно са данашњим даном у Српцу је 70 особа активно позитивно на вирус корона а у кућној изолацији су 144 лица.

У Републици Српској у посљедња 24 часа извршено је тестирање 200 лабораторијских узорака а вирус корона откривен је код 67 особа. Институту за јавно здравство РС пријављена су 23 смртна случаја.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 627 а на респиратору је 58 особа. Под здравственим надзором је 6699 особа.

У Дому здравља у Српцу настављена је вакцинација и ревакцинација без претходног заказивања која се врши сваког радног дана од 9 до 14 часова. Данас је на распореду била Спутњик В вакцина, у уторак је предвиђена прва доза Фајзер вакцине, у сриједу и четвртак Синофарм вакцинација и ревакцинација а у петак вакцинација Спутњик В и ревакцинација Синовак вакцином.

Сваког дана од 9 до 14 часова биће омогућено да грађани приме и бустер (трећу дозу) вакцине, која је тог дана на распореду, уз услов да је прошло шест мјесеци од друге дозе.

Comments are closed.