Слогини омладинци други на турниру у Добоју
24. октобра, 2021.
Реконструкција средњошколског центра у Српцу ушла у завршну фазу
25. октобра, 2021.

Током викенда 15 нових случајева вируса корона у Српцу

У протекла три дана на подручју србачке општине регистровано је 15 нових случајева вируса корона, од чега је 14 резултата добијено након брзог антигенског тестирања а један путем PCR теста.

Ради се о девет мушких и шест женских особа, од чега је један мушкарац млађе, пет средње и три старије животне доби, једна жена млађе, четири средње и једна старије животне доби. Сви заражени имају блаже симптоме и налазе се у кућној изолацији.

Закључно са данашњим даном у Српцу су 42 особе активно позитивне на вирус корона а у кућној изолацији је 95 лица.

У Републици Српској је у посљедња 24 часа извршено тестирање 285 лабораторијских узорака а вирус корона потврђен је код 104 особе. Институту за јавно здравство РС пријављено је седам смртних случајева.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 660 а на респиратору је 57 особа. Под здравственим надзором тренутно је 6351 особа.

У србачком Дому здравља и ове седмице од 9 до 14 часова врши се вакцинација без претходног заказивања а данас је на распореду била Спутњик В вакцинација и ревакцинација, те бустер (трећа доза).

У уторак 26. и сриједу 27. октобра врши се Синофарм вакцинација и ревакцинација, те бустер доза, у четвртак 28. октобра Фајзер ревакцинација (друга доза) за вакцинисане 7. октобра а у петак Синовак вакцинација.

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.