Служен помен парастос за погинуле борце ВРС из Нове Веси
26. септембра, 2021.
Првачићи упознати са кампањом „Ако ме волиш, остави телефон док возиш!“
27. септембра, 2021.

Током викенда 11 новозаражених вирусом корона и један смртни случај

На подручју општине Србац у данима викенда регистровано је 11 нових случајева вируса корона а сви позитивни узорци добијени су брзим антигенским тестирањем, саопштено је из хигијенско-епидемиолошке службе Дома здравља Србац.

Ради се о четири мушке особе, од којих је једна особа старије, двије средње и једна млађе животне доби и седам женских особа, од којих је једна старије, пет средње и једна млађе животне доби. Сви имају блаже симптоме и налазе се у кућној изолацији.

Према подацима Института за јавно здравство РС, у овом периоду забиљежен је и један смртни случај на подручју наше општине. Ријеч је о женској особи старије животне доби која је била на болничком лијечењу у Општој болници Градишка.

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа извршено је тестирање 239 лабораторијских узорака, а нови вирус корона потврђен је код 69 особа.

Пријављено је укупно 13 смртних случајева.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 774. На респиратору је 70 особа а под здравственим надзором 8.360 особа.

Comments are closed.