Рад трговина продужен до 22 часа, дозвољен рад базенима
26. маја, 2020.
„Ц.Е.З.А.Р.“ ради на промоцији туризма кроз 3Д натписе Српца
27. маја, 2020.

Бесплатно тестирање студената на вирус корона у суботу 30. маја у Српцу

Дом здравља Србац извршиће у суботу 30. маја тестирање 42 студента са подручја општине Србац на присуство вируса корона. У питању су студенти који су корисници смјештаја Студентског центра „Никола Тесла“ у Бањалуци и који су обавезни да дају узорке на тестирање а налаз ће морати доставити приликом поновног усељења у овај објекат.

Тестирање ће бити обављено у просторијама Хигијенско-епидемиолошке службе Дома здравља Србац са почетком у 9 часова, а на основу списка кога је овој установи доставио Институт за јавно здравство Републике Српске.

Институт је одредио да се тестирање свих студената обави 30. маја, тако да тестирање неће бити могуће у другим терминима. Позивају се студенти да се обавезно одазову тестирању које ће бити бесплатно.

Уједно се обавјештавају грађани да је у Дому здравља почело и серолошко тестирање на нови вирус корона (САРС-ЦоВ-2) којим се може утврдити присуство антитијела у крви која откривају да ли је неко тренутно заражен, као и да ли је раније боловао од Цовид-19. Цијена ове услуге је 40 KМ.

Comments are closed.