Ансамбл Лијевче организовао прославу Православне нове године
15. јануара, 2020.
“Ц.Е.З.А.Р.“ организује турнир у стоном тенису у суботу 25. јануара
16. јануара, 2020.

Теа, Стефан и Давид поново пјевају за Извор и обољелу дјецу

Након што су прије годину испунили србачки Дом културе до посљедњег мјеста, музички састав “Tea Mikić & Brothers” одржаће на истом мјесту 1. фебруара у 18.30 часова други хуманитарни концерт под називом “Остала је пјесма моја”.

Састав чине Теа Микић и њена браћа Стефан и Давид, који ће поново пјевати у част свом преминулом оцу, музичару Миодрагу Микићу-Микију, а прикупљена средства од продаје улазница по цијени од три марке донираће лицима са посебним потребама из удружења “Извор” и обољелој дјеци у Српцу.

Тридесетогодишња Теа, која је завршила музичку академију у Фелдкиру, а џез академију у швајцарском Сент Галену, каже да је емотивно доживјела прошлогодишњи наступ, када су пјевали пред више од 500 људи, што их је подстакло да својим Српчанима приреде још једно незаборавно вече.

„Били смо веома дирнути великим одзивом публике, која је с једне стране показала да цијени оно што је наш отац урадио током свог живота, а с друге стране исказала хуманост према дјеци са здравственим потешкоћама. Искрено се надам да ће ови наши концерти прерасти у традицију“, рекла је Теа.

На репертоару ће се и ове године наћи старе народне пјесме и севдалинке, које ће овај музички трио представити публици у потпуно новом издању, уз магичну комбинацију Теиног вокала и музичку пратњу Стефана и Давида на хармоници и клавиру.

„Наш отац је музици посветио цијели свој живот и то Српчани добро знају, јер их је годинама увесељавао на разним наступима и слављима. Уз то је био изванредан предавач и од њега смо много научили. Усмјерио је мене и Давида да се такође упишемо на музичке академије и данас сам попут свог оца професор клавира у музичким школама“, каже Стефан.

Миодраг Микић-Мики преминуо је 2. фебруара 2018. године у 55. години живота. Више од три деценије био је професор музике и музичке теорије у Аустрији, а свирао је са бројним бендовима широм бивше Југославије и Аустрије.

Помоћ у организацији концерта пружиће Општина Србац и Центар за културу и спорт.

 

Comments are closed.