Нови бакарни крст на храму Васкрсења Господњег у Српцу
25. новембра, 2019.
Засједали ловци Мотајичко-љевчанске регије, подршка Сави Минићу за предсједника Ловачког савеза РС
26. новембра, 2019.

Тања Шњегота изабрана за потпредсједника Скупштине Волонтерског сервиса Републике Српске

Тања Шњегота, извршни директор удружења грађана „Ц.Е.З.А.Р.“ из Српца, изабрана је за новог потпредсједника Скупштине Волонтерског сервиса Републике Српске.

На сједници Скупштине ове организације која је одржана у Бањалуци, за новог извршног директора изабрана је Дајана Kаран из Локалног волонтерског сервиса Градишка а за предсједника Скупштине Хелена Kрећа из Локалног волонтерског сервиса Нови Град.

Донесена је и одлука да се сједиште Волонтерског сервиса из Бањалуке премјести у Градишку, у Удружење Мост Градишка, које је прошле године било проглашено за најбољег организатора волонтирања у Републици Српској.

Сједници Скупштине Волонтерског сервиса Републике Српске присуствовала је и помоћница министра за омладину Бранка Малешевић.

Удружење грађана „Ц.Е.З.А.Р.“ у протеклом периоду је организовало неколико значајних волонтерских активности у сарадњи са Министарством породице, омладине и спорта, а једна од њих је био пилот пројекат „Едукативне радионице у средњим школама у Републици Српској“ у склопу којег је извршена адаптација школске кухиње у Центру средњих школа „Петар Kочић“.

Слична радионица, у сарадњи са ресорним министарством, започела је недавно и у Градишци са ученицима Гимназије. На првој радионици гимназијалци су стекли неопходна знања о волонтирању, а на другој су изнијели своје идеје и испланирали волонтерску акцију уз менторску подршку чланова Цезара.

 

Comments are closed.