Мали сликари са бардачке колоније похађали школу јахања и веслања
2. јула, 2021.
Бранка Санчанин међу ауторима књиге „Српским светињама на Kосову и Метохији“
3. јула, 2021.

Таленат и креативност показало преко стотину србачке дјеце

Удружење грађана „Цезар“ синоћ је у Дому културе у Српцу одржало завршни концерт својих полазника на којем су наступили сви чланови удружења, плесачи, мали креативци, мали истраживачи, полазници енглеског језика и мале школе спорта.

Концерт је требао бити одржан на сцени у градском парку, али је пребачен у Дом културе због најављених лоших временских прилика.

Извршни директор удружења, Тања Шњегота, изразила је задовољство јер су након годину дана паузе, због пандемије вируса корона, ипак успјели да организују завршни концерт како би родитељима презентовали све што су дјеца научила у протекла два мјесеца.

„Прошле године нисмо били у могућности да га организујемо и тако обиљежимо десетогодишњицу рада, али битно је да смо одржали континуитет, да су дјеца задовољна и да су родитељи мали повјерења у нас и у оно што радимо. Нажалост, ове године, из познатих разлога, нисмо могли путовати и ићи на такмичења, али се надамо да ћемо се већ од наредног циклуса вратити у нормалан систем рада“, рекла је Шњегота.

Сада слиједи љетна пауза до септембра, а половином августа објавиће се упис дјеце у редовне активности.

„Можда уведемо и нешто ново јер је то била пракса свих претходних 10 година“, додала је она.

На концерту је учествовало преко стотину полазника којима су уручене дипломе, а заинтересовани посјетиоци могли су купити неке од креативних радова које су израђивали чланови удружења на продајној изложби у холу Дома културе.

 

Comments are closed.