Апел грађанима за правилно кориштење паркинг простора
20. јануара, 2021.
Драгољуб Сивац из Разбоја Љевчанског добија нови дом
21. јануара, 2021.

Светосавска свечаност у Српцу биће прилагођена епидемиолошким мјерама

У част највећег српског светитеља и просвјетитеља Светог Саве, и ове године ће у организацији Српске православне црквене општине Србац и Општине Србац бити одржана пригодна светосавска свечаност која ће бити прилагођена актуелној епидемиолошкој ситуацији.

У немогућности одржавања традиционалне светосавске академије у Дому културе, због ограниченог броја посјетилаца, ове године ће празник посвећен првом српском архиепископу и утемељивачу Српске православне цркве, државе и школства бити обиљежен у новој сали Скупштине општине Србац у уторак 26. јануара са почетком у 19 часова.

У складу с тим је планиран програмски садржај са ограниченим бројем учесника, који ће и поред тога бити достојанствено обиљежен и одисаће духом светосавља.

Протоколом је предвиђено учешће србачких свештеника и монаха који ће отпјевати химну Светом Сави. Након кратког обраћања протонамјесника Жељка Сарића биће изведено неколико духовних пјесама. Светосавску бесједу ће одржати отац Филарет из манастира Осовица, а планирано је и читање извода из житија.

Због епидемиолошких мјера надлежних институција, свечаности ће присуствовати ограничен број посјетилаца.

Comments are closed.