Шест нових случајева вируса корона у Српцу
28. децембра, 2021.
Ансамбл Лијевче окончао успјешну годину
28. децембра, 2021.

Светосавска свечаност у Српцу биће одржана у сриједу 26. јануара

Традиционална светосавска свечаност, која се организује у част највећег српског светитеља и просвјетитеља Светог Саве, биће одржана у сриједу 26. јануара у новој сали Скупштине општине Србац са почетком у 18 часова.

Ово је закључено на првој сједници организационог одбора коју је, у одсуству предсједника одбора, протосинђела Теофила, водио протонамјесник Жељко Сарић.

На сједници је констатовано да је епидемиолошка ситуација и даље неповољна, због чега ће се другу годину заредом свечаност одржати у скупштинској сали умјесто у Дому културе, а у складу с тим је планиран програмски садржај са ограниченим бројем учесника.

Протоколом је предвиђено учешће једне од пјевачких фолклорних група из Српца које ће отпјевати химну о Светом Сави. Пригодне рецитале извешће неколико србачких ђака а светосавску бесједу ће одржати један од монаха манастира Осовица.

Начелник општине Млађан Драгосављевић изразио је задовољство што ће и поред сложених услова програм бити достојанствен и одисаће духом светосавља како би се обиљежио празник посвећен првом српском архиепископу и утемељивачу Српске православне цркве, државе и школства.

Учешће у раду организационог одбора узели су и предсједник Скупштине општине Милош Будић, начелник Одјељења за привреду, пољопривреду и друштвене дјелатности Марко Михољчић са сарадницима и представници Народне библиотеке, Центра за културу и спорт и ОШ „Јован Јовановић Змај“ Србац.

Наредна сједница организационог одбора на којој ће програм бити прецизније утврђен одржаће се 4. јануара.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.