“Ц.Е.З.А.Р.“ организује турнир у стоном тенису у петак 25. јануара
16. јануара, 2019.
Хуманитарни концерт у част Миодрага Микића Микија: Теа, Стефан и Давид пјевају за србачку дјецу
16. јануара, 2019.

Светосавска академија у суботу 26. јануара

Традиционална Светосавска академија биће одржана у суботу 26. јануара у Дому културе у Српцу са почетком у 19 часова, одлучено је на првој сједници организационог одбора, којом је предсједавао настојатељ манастира Осовица, синђел Теофил.

На сједници је договорено да у умјетничком дијелу програма наступе Мјешовити хор „Castratronica“ из Бањалуке и умјетници Никола Јаношевић, Милица Димитрић и Ђорђе Миловановић а неколико духовних пјесама отпјеваће и свештеници србачке парохије.

Пригодну бесједу о лику и дјелу Светог Саве говориће свештеник Живко Илић а о значају овог великог празника говориће и домаћин манифестације, протонамјесник Жељко Сарић.

Сједници организационог одбора присуствовао је и начелник општине Млађан Драгосављевић који је дао пуну подршку овој манифестацији и истакао да ће програм бити веома квалитетан, због чега је позвао грађане да се одазову у што већем броју.

Светосавске свечаности ће бити настављене у недјељу 27. јануара у свим школама србачке општине које обиљежавају овај празник као крсну славу. Тим поводом биће организоване школске приредбе и вјерски обреди уз ломљење славског колача.

 

Comments are closed.