Провјера бирачког мјеста омогућена и путем СМС поруке
10. новембра, 2020.
У току асфалтирање пута у Брезовљанима
12. новембра, 2020.

Свечано пуштен у рад новоизграђени водовод у Ћукалима

У Ћукалима је данас озваничен завршетак изградње водовода до центра овог села чиме је омогућено прикључење 18 домаћинстава и подручне школе „Вук Kараџић“ на водоводну мрежу са изворишта „Вријеска“.

Вриједност пројекта износила је 118 хиљада KМ а средства је обезбиједило Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде РС, Општина Србац, KП “Водовод“ и грађани који су обухваћени овим пројектом.

Симболичним одвртањем чесме, водовод је пустио у рад начелник општине Млађан Драгосављевић који је рекао да је изграђен цјевовод пречника 110 милиметра у дужини од 1.800 метара чиме ће на квалитетан начин бити ријешено питање водоснабдијевања овог дијела општине.

„Сада ћемо настојати да овим пројектом у скорије вријеме обухватимо и Илићане, за шта смо већ добили подршку предсједника Владе Републике Српске Радована Вишковића, приликом недавне посјете, који је подржао нашу идеју да цијело подручје Српца буде прикључено на градску водоводну мрежу. Нарочито сам срећан што је квалитетнијим водоснабдијевањем покривена школа у Ћукалима коју похађа око 50 ђака“, рекао је начелник Драгосављевић.

Он додаје да је већ спреман читав низ пројеката вриједних око два милиона KМ који ће ускоро почети са реализацијом, а односе се на наставак реконструкције водоводне мреже и изградњу дјечијег вртића.

Поред начелника и његових сарадника, свечаном пуштању водовода у употребу присуствовали су радници Kомуналног предузећа „Водовод“ које је изводило радове, на челу са директором Драгом Јовичићем, представници Савјета мјесне заједнице и мјештани који су прикључени на мрежу.

„Захваљујем се Општинској управи и Водоводу што су омогућили прикључак за још један број наших мјештана. До сада су се некако сналазили, користили су изворе, доносили воду у бурадима и цистернама а сада ће све бити лакше, нарочито школи“, рекао је предсједник Савјета мјесне заједнице, Вељко Савић.

 

Comments are closed.