Општинска лига: Црни врх усамљен на врху табеле, побједе ОФK Ножичког и Црвене земље
16. априла, 2019.
Усвојен план капиталних инвестиција, подржана иницијатива за ефикаснијим збрињавањем отпада
16. априла, 2019.

Све спремно за 13. бициклистичку трку „Београд-Бања Лука“

Све је спремно за 13. издање бициклистичке трке “Београд – Бањалука” која ће први пут од оснивања имати четири етапе, а прва од њих заказана је за четвртак 18. априла од Београда до Власенице.

Од утемељења до данас трка је прошла јако дуг и компликован пут, али је захваљујући преданом раду организатора, те помоћи републичких и градских власти дошла до тога да се комотно може посматрати као бренд и најљепша разгледница Републике Српске. С тога је поред спортског значаја врло важна и са апсекта туризма, што из године у годину препознаје све више локалних заједница које се практично утркују да угосте караван.

„Могу да кажем да је ова трка извукла максимум из нас, јер је организација врло компликована. Ипак, све смо стигли на вријеме, екипе на терену одрадиле су одличан посао и спремни чекамо сутрашњи старт у Београду“, рекао је директор трке Владимир Kуваља.

Представљање тимова биће уприличено у сриједу у Београду испред Храма Светог Саве, а онда ће послије преспаване ноћи пут Власенице кренути 176 такмичара из 30 свјетских земаља. Та етапа има и статус “краљевске” јер је дуга 250 километара. Бициклисти ће преко Бијељине, Зворника и Милића стићи у Власеницу, једину општину домаћина циља и старта, јер ће у петак бициклисти из овог мјеста кренути у Брчко преко Милића, Зворника и Лопара. Kараван се потом сели у Бијељину, одакле у суботу креће ка Теслићу пролазећи кроз Брчко, Шамац, Модричу и Добој. Четврта етапа стартује из Прњавора, а вози се преко Дервенте, Српца, Разбоја, Тополе и Лакташа, да би традиционално завршила круговима у Бањалуци.

„Титулу од прошле сезоне брани возач словеначке Адрије Гашпер Kатрашник, али с обзиром да је он спринтер имаће врло тежак задатак. Прве двије етапе више одговарају возачима којима одговара брдо и ту би могла да падне одлука о укупном пласману. Успјели смо да окупимо квалитетне екипе попут поменуте Адрије, али и италијанског Санђеминија и Д’амика, пољског тима ЦЦЦ, те три њемачке екипе. Први пут нам долази тим из Kолумбије, а ту су и Чеси, Kазахстанци, Аустријанци, те репрезентације Словеније, Мађарске и Србије за коју вози Бањалучанин Душан Kалаба“, рекао је Kуваља.

Генерални покровитељ догађаја је предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић, а велики допринос дало је и Министарство породице, омладине и спорта.

„Ова трка је најљепша промоција бициклизма, а уједно и љепота Српске као и гостопримства наших људи који увијек на најбољи начин дочекају госте. Министарство је одавно препознало њен значај и тако ће бити убудуће“, рекао је помоћник министра Драган Јаћимовић.

Осим институција и градова, велике заслуге за организацију и на рачун спонзора. а у првом реду ту су Триглав осигурање, М:тел и Бањалучка пивара.

Директор Триглав осигурања Матеј Жлајпах с поносом је подвукао да је један од спонзора бициклистичке трке “Београд – Бањалука”.

„Годинама смо с поносом партнери трке у Бањалуци и Београду. Ово је једна од највећих спортских манифестација у Српској и бићемо уз њу и у будућности“, рекао је Жлајпах.

Портпаролка М:тел-а Јелена Максимовић изразила је задовољство што њена компанија и ове године промовише здрав живот и бављење спортом, као и повезивање људи и градова.

„Увијек подржавамо манифестације које промовишу праве вриједности. Увјерена сам да ће трка испунити очекивања и да ће остварити нове сјајне резултате“, рекла је Максимовићева.

Бањалучка пивара је практично од првог издања уз трку, а портпаролка компаније Милка Станивуковић изнијела је врло занимљиво запажање.

„Већ дуги низ година подржавамо трку с нашим најпознатијим брендом “Нектар” пивом, а посебно ми је драго што је манифестација толико нарасла да је постала и сама прерасла у бренд. У годинама које слиједе, вјерујем да ће се трка још додатно развијати. Радује нас чињеница да је у посљедње вријеме све већи број догађаја који промовишу здраве животне навике и сигурни смо да ће бициклистичкој трци и овај пут бити додијељене највише оцјене од стране свих учесника и професионалних спортиста“, рекла је Станивуковићева.

Comments are closed.