Почела подјела 365 пакета расада и прскалица за србачке породице
13. маја, 2020.
Дванаести случај корона вируса у Српцу, заражена млађа женска особа
13. маја, 2020.

Студенти треба да попуне упитник да би били бесплатно тестирани

Министарство за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске објавило је на својој интернет страници упитник намијењен држављанима Републике Српске који студирају на иностраним високошколским установама ради остваривања права на бесплатно тестирање на covid-19 у циљу испуњавања студентских обавеза.

“Сходно Закључку Републичког штаба за ванредне ситуације од 11.5.2020. године, ово право остварују лица која докажу статус студента на првом, другом и трећем циклусу студија, као и лица која имају заказану одбрану завршних радова на сва три циклуса”, наводи се у саопштењу министарства.

Подсјећају да право на тестирање чији трошак сноси Влада Републике Српске наведена лица остварују једнократно.

“Податке достављене путем упитника прикупља Министарство за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске, а користи и обрађује Институт за јавно здравство Републике Српске у сврху организовања тестирања наведених лица у складу са потребом њиховог присуства у иностранству”, наводи се у саопштењу.

Лица која су евидентирана ПУТЕМ ОВОГ УПИТНИКА дужна су, приликом тестирања које ће благовремено бити најављено од стране Института за јавно здравство, попунити додатни формулар и предочити идентификациони документ (личну карту).

“Обзиром да је организовање тестирања логистички захтјеван процес и да зависи од постојећих капацитета Института за јавно здравство, молимо сва лица која попуњавају овај упитник да имају разумијевања за евентуалне потешкоће које се могу појавити”, додаје се у саопштењу.

За организацију и спровођење тестирања по утврђеним приоритетима задужен је Институт за јавно здравство Републике Српске.

Comments are closed.