Поплаве се повлаче из већине угрожених подручја, Сава и даље пријетња
16. маја, 2019.
Формиране комисије за процјену штета, уручена помоћ угроженим домаћинствима
17. маја, 2019.

Студент генерације Александар Дебељак из Ножичког рукоположен у чин ђакона

Дипломирани мастер теолог Александар Дебељак из Ножичког протеклог викенда је у Београду на празник Светог Василија Острошког рукоположен у чин ђакона од стране Његовог Преосвештенства Епископа Диселдорфа и Немачке владике Григорија.

Литургија је служена у капели Светог Јована Златоустог у Студентском граду у Београду а учешће у овом православном чину такође су узели свештеник Славко Дебељак, који је неколико деценија обављао службуу ножичкој парохији, и синђел Теофил, настојатељ манастира Осовица.

Дебељак који је проглашен за најбољег свршеног студента Православног богословског факултета Универзитета у Београду, убудуће ће бити нови сатрудник у свези клира Епархије Диселдорфске и Њемачке.

Он је прије три године поводом Дана Београдског универзитета добио Повељу као најбољи студент генерације а током четири године студирања положио је 36 испита и добио 32 десетке и само четири деветке, тако да је остварио просјечну оцјену 9,89.

На дипломском испиту добио је такође десетку за одбрану рада на тему “Однос вјере и разума“ и тако стекао звање дипломираног теолога.

Прије студија, Александар је са одличним успјехом завршио свих девет разреда основне школе у Ножичком и свих пет година школовања у Богословској школи у Сремским Kарловцима.

Kако увијек истиче, за успјех у животу потребне су три ствари, труд, воља и истрајност, док таленат који се стиче рађањем само олакшава да се дође до успјеха. Kроз школовање му је идеја водиља била мисао чувеног духовника Владике Николаја Велимировича да на свијету нема веће части али и одговорности од вршења свештеничке службе.

Током живота обишао је велики број православних светиња у којима се пробуђује духовна димензија и љубав према вјери и Богу.

За вријеме школовања и студирања имао је пуну подршку својих најмилијих мајке Вере и оца Славка који је обављао свештеничку службу у Ножичком, као и сестара Јелене и Бојане.

 

 

Comments are closed.