„Ц.Е.З.А.Р.“ угостио младе из Сарајева и Травника
2. марта, 2020.
Народна библиотека промовисала сликовницу за дјецу у основној школи у Српцу
2. марта, 2020.

Стижу подстицаји пољопривредницима за капиталне инвестиције

Агенција за аграрна плаћања Републике Српске објавила је Јавни позив за подношење захтјева за одобравање новчаних подстицаја за капиталне инвестиције у 2020. години.

Јавним позивом су дефинисане врсте капиталних инвестиција и њихова висина, лица која имају односно немају право на подстицаје, начин пријава на јавни позив, потребна документација као доказ о инвестираним средствима и други детаљи које сви заинтересовани могу видјети на интернет страници Агенције и Министарства, гдје је објављен Јавни позив.

Подстицаји се остварују за набавку нове пољопривредне механизације, опреме у сточарској производњи, изградњу нових објеката у сточарству, набавку противградне мреже, инвестиције у изградњу пластеника и набавку опреме за пластенике, инвестиције у набавку опреме за наводњавање, инвестиције у прераду пољопривредних производа, подизање вишегодишњих засада, набавку квалитетно приплодних стеоних јуница и бикова товних раса, те за адаптацију, изградњу и опремање рибогојилишта.

Јавни позив траје до 25. марта а можете га преузети ОВДЈЕ или кроз Службени гласник РС број 11/20.

Више информација се може добити и у Одјељењу за привреду, пољопривреду и друштвене дјелатности општине Србац путем телефона 051/740-001, локали 127, 128 и 130.

Comments are closed.