Додјела мјеста у бирачким одборима политичким субјектима за општину Србац
16. септембра, 2020.
Асфалтиран пут Студене воде у Кобашу
17. септембра, 2020.

Стиже питка вода за 30 домаћинстава Ћукала

Данас су почели радови на изградњи водоводне мреже до центра насеља Ћукали и дијела цјевовода према Илићанима у дужини од 400 метара.
Радове изводи КП“Водовод“ Србац и по рјечима замјеника директора Јефте Поповића овим пројектом обезбједиће се могућност прикључка на водоводну мрежу са изворишта Вријеска за око тридесетак домаћинстава, а здраву питку воду добиће и подручна основна школа у Ћукалима .
„У плану је да се изгради цјевовод пречника 110 милиметра у дужини од 1.800 метара главног вода и разводне мреже од 2.200 метара, а уколико то временске прилике дозволе радови на изградњи водовода за Ћукале би требало да се заврше за двадесетак дана“, каже Поповић и додаје да укупна вриједност пројекта износи око 118.000 марака.
Финансијска средства за изградњу водовода за Ћукале обезбједиће Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде РС, Општина Србац, КП “Водовод“ и грађани који су обухваћени овим пројектом.
„На овај начин приводи се крају водоснабдијевање јужног дјела општине Србац, а завршетком изградње водовода у Ћукалима, у плану је да се наставе радови према Илићанима“, каже Поповић и додаје да је до сада водоводна мрежа завршена у насељима Горњи и Доњи Сређевићи, Горња и Доња Лепеница и Жупски Разбој.

Comments are closed.