Ножичко добија нову инфраструктуру: У току проширење дома и уређење дјечијег игралишта
9. октобра, 2019.
Трећи дан Дјечије недјеље: Малишани у улози одборника истицали дјечија права
9. октобра, 2019.

Стигли бројни поклони за вишечлану породицу Вечерновић из Ножичког

Вишечлана породица Вечерновић из Ножичког данас је пријатно изненађена помоћу коју су им уручили малишани дјечијег вртића, ученици основне и средње школе из Српца и представници Црвеног крста.

У склопу обиљежавање Дјечије недјеље, они су на поклон овој породици слабијег имовног стања донијели фрижидер, одјећу, обућу, храну, слаткише и играчке.

У домаћинству Вечерновића живи девет чланова, од којих је шесторо дјеце, два дјечака и четири дјевојчице. Насјтарији је дјечак Гојко који има 13 година, а најмлађи је Александар који има шест мјесеци. Ту су још и Горана (11), Бојана (8), Маја (7) и Јелена која има 6 година.

Сенка Вечерновић, мајка дјеце, каже да су обрадовани данашњом посјетом и поклонима и захављује свима који су их посјетили, као и Општини Србац на досадашњој помоћи.

Отац Велибор каже да новац за живот зарађује на дневнице јер није у могућности да ради пуно радно вријеме. Узрок је здравствени проблем осмогодишње Бојане, која је због високе тјелесне температуре остала без слуха и отац је свакодневно води у школу и долази по њу.

Ученици Основне школе ,,Јован Јовановић Змај“ Србац прикупили су у склопу ове акције 520 марака, док су средњошколци скупили 321 марку. Црвени крст ће до краја седмице уручити укупно 22 пакета хране.

Васпитачица Ружица Малешевић истиче да је ово једна од акција коју су реализовали у оквиру Дјечије недјеље и додаје да јој је драго што су имали прилику да некоме измаме осмијех на лице.

Директорица вртића Дијана Миланковић каже да су, поред породице Вечерновић, васпитачице и полазници вртића посјетили још три породице у Ножичком и уручили им помоћ, а ријеч је о породицама Саве и Свјетлане Љубојевић, Богољуба и Гордане Жујић, те Остоје и Слађане Васиљевић.

Ове године, у оквиру пронаталитетне политике Општине Србац, породици Вечерновић за шесто рођено дијете, уручено је 1000 марака.

 

Comments are closed.