Снимите филм, освојите таблет!
29. јуна, 2020.
Позив за младе из Српца: Снимите филм, освојите таблет!
29. јуна, 2020.

Стигле двије донације књига за србачку библиотеку

Народна библиотека из Српца добила је вриједне донације књига које су стигле из Народне и универзитетске библиотеке РС (НУБРС) из Бањалуке и московске области Домодедово.

Директор Народне библиотеке, Бранко Савановић, рекао је да је НУБРС поклонио 88 књига, међу којима предњаче дјела из области белетристике, и захвалио се директорици Љиљани Петровић-Зечић што је на овај начин обогаћен књижни фонд србачке културне установе који броји преко 30 хиљада књига.

У исто вријеме, пошиљка нових наслова стигла је из Москве захваљујући Денису Kочетову и Руслану Амангалијеву из Привредне коморе Домодедово, који су и раније слали сличну донацију.

Савановић каже да су са књигама стигле и значке које су требале бити подијељене у склопу књижевног конкурса “Да се не заборави“ чија завршница се требала одржати у мају у оквиру седмице руске културе у Српцу.

Будући да је пандемија вируса корона одгодила сва друштвена дешавања, тако је помјерена и ова манифестација која је планирана поводом 75. годишњице побједе над фашизмом, а нови датум је 3. септембар, на дан када је званично завршен Други свјетски рат.

“Наши пријатељи из Русије поново су се потрудили да пошаљу значајну донацију књига од којих је највећи број намијењен за библиотеку у манастирском комплексу Осовица”, рекао је Савановић.

Он је додао да је преостали дио књига намијењен србачкој библиотеци, а један дио ће бити прослијеђен Народној библиотеци Лакташи и новооснованој библиотеци у Станарима.

И ове године србачка библиотека прелази на љетни режим рада, од 8 до 15 часова, који почиње 1. јула и трајаће до 1. септембра.

 

Comments are closed.