Страдање бораца и цивила Другог свјетског рата није пало у заборав
6. јула, 2020.
Апел грађанима да заштите имовину током годишњих одмора
6. јула, 2020.

Вриједна донација за ратног војног инвалида Драгана Вучића из Срђевића

Ратни војни инвалид Драган Вучић из Доњих Срђевића добио је пољопривредну механизацију у виду прикључних машина и алатки у вриједности од 2.500 KМ путем пројекта Борачке организације Републике Српске и Фонда за професионалну рехабилитацију и запошљавање инвалида за 2019. годину.

Помоћ је добио на приједлог Борачке организације Србац као подршку унапређењу пољопривредне производње на властитом имању.

Kако би им се захвалио на вриједној донацији, Вучић је протеклог викенда позвао у госте представнике ове организације. У посјети су били предсједник Горан Плотан, предсједник Предсједништва Драган Алексић, предсједник Одбора породица погинулих и заробљених бораца Бранко Граховац и предсједник Одбора ратних војних инвалида Горан Тривунић који су се увјерили да му је механизација од велике користи приликом обављања свакодневних пољопривредних послова.

“Ради се о вриједном и честитом домаћину који је био добар борац а данас живи са супругом и четворо дјеце које издржава од свог рада. Сва дјеца су била добри ђаци а данас су успјешни студенти на факултетима. Задовољство нам је кад можемо на овај начин одати захвалност нашим борцима који су дали своје животе и остали трајни инвалиди како бисмо данас живјели у миру и слободи”, рекао је Плотан.

Он је додао да ће руководство Борачке организације и даље реализовати сличне пројекте који ће бити од користи борачким категоријама из наше општине.

Comments are closed.