„Ц.Е.З.А.Р.“ организује хуманитарну акцију и турнир у стоном тенису
22. јула, 2019.
Завршен камп Миленијума: Млади из четири града уредили излетиште у Горњој Лепеници
23. јула, 2019.

Стигла средства за санацију крова Дома здравља уз помоћ Владе РС и Општине Србац

Kатастрофално невријеме које је 7. јула погодило србачку општину захватило је и србачки Дом здравља који је претрпио велику материјалну штету на крову и у појединим просторијама унутар централне зграде.

Захваљујући разумијевању предсједника Владе Републике Српске Радована Вишковића и начелника општине Млађана Драгосављевића, обезбјеђена су средства у износу од 10 хиљада KМ за санацију оштећења на крову а радови су у завршној фази.

“Захваљујем се Влади РС и Општини Србац који су правовремено реаговали како бисмо добили ова средства на чему им је наша установа неизмјерно захвална”, рекао је директор Дома здравља, Мирко Стојић.

Незапамћеним олујним невременом било је захваћено око хиљаду домаћинстава и других објеката у нашој општини који су претрпјели мању или већу штету.

Помоћ у санацији штета најавила је Влада РС након посјете Српцу премијера Радована Вишковића, а тачан износ средстава биће познат након што надлежне општинске комисије заврше процјену штета.

Влада ће преко Фонда солидарности помоћи санацију штета у домаћинствима и објектима од јавног значаја док ће ресорно министарство у сарадњи са општинским комисијама бити задужено за процјену и санацију штета у пољопривреди.

 

 

Comments are closed.