Средња школа у новом руху за сљедећу школску 2021/22. годину
17. маја, 2021.
Позив искусним предузетницима и малим и средњим предузећима за учешће у европском програму размјене
17. маја, 2021.

Стигла помоћ угроженима током Недјеље Црвеног крста

Недјеља Црвеног крста, која је трајала од 8. до 15. маја, у Црвеном крсту Србац је традиционално обиљежена низом активности.

У свим школама на подручју наше општине почела је продаја маркица, а средства која се прикупе биће утрошена у хуманитарне сврхе.

Посебно су били вриједни чланови Црвеног крста из подручне школе „Вук Kараџић” у Ћукалима, који су продају маркица завршили у току Недјеље Црвеног крста.

„За 22 домаћинстава обезбијеђени су пакети хране и хигијене, од којих је 15 пакета обезбиједио Црвени крст Србац из властитих средстава, а седам пакета обезбиједио је Црвени крст Републике Српске. Пакети су углавном подијељени старачким самачким домаћинствима, која су без икаквих прихода. Пакети су такође уручени и за неколико вишечланих породица”, рекао је секретар Црвеног крста Србац, Игор Јовичић.

Волонтери Црвеног крста водили су и евиденцију вакцинисаних грађана од самог почетка, у сарадњи са Домом здравља Србац, а на овим активностима, током Недјеље Црвеног крста, биле су ангажоване волонтерке Славица и Милица Митраковић и Надежда Гаврић.

 

 

Comments are closed.