Јавни конкурс за финансирање пројеката у области туризма и угоститељства
24. априла, 2019.
Српчанин Јован Радомир промотер српске културе и обичаја у Стокхолму
24. априла, 2019.

Стигла нова донација за дјечији вртић

Дјечији вртић „Наша радост“ Србац добио је ових дана вриједан поклон у виду машине за пластифицирање коју је донирала Ивана Ракић Панић, наша суграђанка која се налази на привременом раду у Њемачкој.

Ова машина ће веома значити овој установи јер ће се моћи израђивати пластифициране апликације којима ће бити побољшан васпитно-образовни рад.

„Kроз бројне активности сваког дана за дјецу израђујемо разне сличице које се временом оштете, тако да смо их морали стално изнова поново цртати. Ради се о разним причама у сликама, рецитацијама на папиру које су прађене цртежима и слично. Сада ћемо то моћи пластифицирати и трајно користити што ће бити веома корисно јер дјеца на овом узрасту најбоље уче помоћу тих апликација“, рекла је васпитачица Богдана Девић.

Она се захваљује нашој суграђанки на овом лијепом васкршњем поклону и додаје да је овим гестом по ко зна који пут показала да јој је стало до ове установе, јер је и раније помагала вртићу поклањајући дидактичка средства, као и на разне друге начине.

 

Comments are closed.