Бранко Граховац изабран за предсједника Слоге
26. фебруара, 2020.
Без воде неколико србачких улица у петак 28. фебруара
27. фебруара, 2020.

Стигла фазанска дивљач у србачко ловиште и настављен лов на предаторе

Ловачко удружење “Срна” из Српца унијело је ових дана у ловиште 500 комада зреле фазанске дивљачи. У питању су већим дијелом коке из матичног јата спремне за лежење јаја и мањим дијелом пијетлови. Фазани су набављени у фазанерији у Добоју и одличног су квалитета.

“Позивамо ловце да поред ловочувара буду присутнији у наредним данима у дијеловима ловишта гдје су унесени фазани ради заштите од евентуалних предатора”, рекао је предсједник удружења Горан Савановић.

Протеклог викенда је у ловачкој секцији у Српцу организован лов на предаторе а учешће у акцији је узело око 70 ловаца из србачке секције и гостију из других секција и удружења. Одстријељене су три лисице а спретни су били ловци Живко Влајинић који је одстријелио двије лисице и Драган Остојић једну лисицу. Након лова, сви учесници су наставили дружење уз ручак и музику.

Акција лова на предаторе одржана је и у Дворинама у организацији секције Повелич. Учешће је узело око 50 ловаца из четири секције те гости из Kозарске Дубице и Челинца. Одстријељене су четири лисице и једна куна а стријелци су били Ђоко Шарић, Горан Шарић, Драгољуб Станковић и један од ловаца из Челинца.

Протеклог викенда је предаторе ловила и Ловачка група “Пецик” из Старог Мартинца која је одстријелила једну лисицу, а стријелац је био Мирко Малбашић. Једну лисицу одстријелио је и Мирољуб Драгојевић који је такође био у лову са својом ловачком групом.

 

Comments are closed.