Данас је Свјетски дан пчела.
20. маја, 2021.
На подручју општине Србац три нова случаја заражених лица вирусом корона
20. маја, 2021.

Стефан Малетић освојио прво мјесто на Регионалном такмичењу из физике

Стефан Малетић, ученик седмог два одјељења Основне школе ,,Јован Јовановић Змај” Србац, освојио је прво мјесто на Регионалном такмичењу из физике које је одржано 15. маја, а претходно је био најбољи на школском и општинском такмичењу из овог предмета.
Регионално такмичење из наставног предмета физика за ученике 7. разреда одржано је онлајн, а домаћин такмичења је била ЈУ ОШ ,,Вук Караџић“ Омарска.
Ове школске године, Стефан се успјешно такмичио чак из три предмета: математике, физике и српског језика, а нису изостали ни добри резултати – прво мјесто на школском и друго на општинском такмичењу из математике, друго на школском и општинском такмичењу из српског језика. Јединствено је спојио неспојиво – природне и друштвене предмета и тако показао да се на сваком пољу може бити изузетан.
Директорка школе Мануела Рађевић Јокић честитала је Стефану на оствареним резултатима уз напомену да школа води рачуна о надареним и успјешним ученицима, одала му признање и дала подстрек за будући рад. Честитке су упућене и наставници Тањи Деспотовић која је помагала Стефану да се што боље припреми за регионално такмичење.
„Стефан је изузетан ђак који је успјешан у свим школским предметима. Упућујем му искрене честитке на досадашњим постигнућима и уз жељу да ниже овакве успјехе и даље“, рекла је Тања.
Стефан, иначе, слободно вријеме проводи дружећи се са својим вршњацима и сликајући, али најчешће учећи или помажући родитељима.
Свестран, добар у свему, истиче се још по нечему – веома великом скромношћу, правилним односом према школи, настави, наставницима и школским друговима.
Заслуге уа успјех припадају и његовим родитељима, управи школе и наставницима који су му помогли да се што квалитетније припреми из свих такмичења на којима је учествовао.

Comments are closed.