Три нова случаја вируса корона у Српцу
30. новембра, 2021.
Црвени крст Србац организатор још једног регионалног такмичења
1. децембра, 2021.

Статус од јавног интереса добило 11 удружења

Одборници Скупштине општине Србац, на приједлог начелника општине Млађана Драгосављевића, на новембарској сједници донијели су одлуку о утврђивању статуса удружења од јавног интереса за општину Србац према којој је овај статус стекло 11 удружења, организација и друштава које дјелују на територији наше локалне заједнице.

У питању су: Удружење родитеља и дјеце са посебним потребама „Извор“, Општинска организација слијепих и слабовидих лица, Удружење пензионера општине Србац, Борачка организација општине Србац, Општинска организација породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила, Удружење ратних војних инвалида, Удружење грађана „Ц.Е.З.А.Р.“, Удружење „СУБНОР“, Удружење жена Србац, Српско просвјетно и културно друштво „Просвјета“ и НВО „Миленијум“.

Јавни конкурс је био отворен од 7. до 22. септембра а овај статус су могла стећи удружења чије дјеловање превалази интересе њихових чланова и намијењено је задовољавању потреба локалне заједнице из области заштите права бораца отаџбинског рата и ослободилачких ратова, ратних војних инвалида, цивилних жртава рата, породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила, социјалне заштите – помоћ сиромашним и социјално угроженим, помоћ инвалидима, дјеци и старим особама, заштите људских права, права мањина, родне равноправности, толеранције, културе и вјерских слобода, здравства и науке, заштите животне средине и цивилног друштва, заштите права потрошача и другим областима од интереса за локалну заједницу.

Такође је било потребно испунити низ критеријума, попут активног дјеловања најмање двије године, броја чланова, реализованим пројектима у протеклом периоду и слично.

Суфинансирање рада удружења вршиће се из буџета општине Србац у складу са могућностима буџета и активностима предвиђеним програмом рада удружења.

 

 

 

 

Comments are closed.